Ομαδικό Ενηλίκων

Το τένις έχει χαρακτηριστεί ως «άθλημα για μια ζωή»!!!!.

Είναι ένα σπορ δημοφιλές σε όλη την υδρόγειο και παίζεται από ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι ένα τέλειο άθλημα που όχι μόνο σας βοηθάει να ζήσετε περισσότερο, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει και την ποιότητα της ζωής σας. Στα οφέλη από το τένις συμπεριλαμβάνονται: μειωμένα ποσοστά σωματικού λίπους, αυξημένη αερόβια φυσική κατάσταση και αποφυγή καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει καλύτερη οστική υγεία. Το τένις μπορεί να παιχτεί είτε ως άθλημα, είτε ως ψυχαγωγική δραστηριότητα με τους φίλους και την οικογένεια σας. Είναι ένας καλός τρόπος να διατηρήσετε την υγεία, την φυσική κατάσταση, τη δύναμη και την ευκινησία σας. Είτε θέλετε να παίξετε με τον καλύτερο φίλο σας ή την οικογένειά σας μία φορά την εβδομάδα, είτε να πάρετε μέρος σε ένα τοπικό πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο, το τένις αποτελεί έναν αποτελεσματικό, ευχάριστο τρόπο για να διατηρήσετε τη γραμμή σας και να μη χάνετε επαφή με τους γνωστούς και τους φίλους σας.

Στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου Μεσσήνης λειτουργούν τμήματα ενηλίκων κάθε ηλικίας από εξειδικευμένο προπονητή του αθλήματος, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ. Ώρες μαθημάτων. Χειμερινό πρόγραμμα (Σεπτέμβριος-Απρίλιος): Καθημερινά και Σάββατο από τις 3:00μμ-7:00μμ. Θερινό Πρόγραμμα (Μάιος-Ιούλιος): Καθημερινά και Σάββατο από τις 5:00μμ-09:00μμ. Τα μαθήματα ακολουθούν το σχολικό πρόγραμμα. Όλος ο προπονητικός εξοπλισμός παρέχεται από τον όμιλο (ρακέτες, μπαλάκια κλπ). Πληροφορίες και εγγραφές   καθημερινά και ώρα 4-7μμ στις εγκαταστάσεις αντισφαίρισης στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Διεύθυνση της Ακαδημίας μας θα πλαισιωθεί το 2018 με την παρουσία του Γιώργου Σταυριανέα, του καλαματιανού αθλητή με πανελλήνιες διακρίσεις, ώστε με την εμπειρία του στο χώρο, ευελπιστούμε να δοθεί το κίνητρο και το όραμα για μεγάλες επιτυχίες.

Στο σχεδιασμό μας δεν θα υπάρχουν μόνο ρακέτες, αλλά και ποιοτική εκμάθηση, μεθοδολογία και υποστήριξη καθώς ο προπονητής θα βρίσκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες του κάθε αθλητή. Η  ακαδημίας μας εκτός από την προώθηση του τένις αλλά και του αθλητισμού γενικότερα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία αξιών όπως ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων του αθλήματος, η κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη κάθε νεαρού αθλούμενου.

 Οφέλη στο σώμα

 • ✔ Αυξάνει καρδιοαναπνευστική υγεία: Βοηθά στην καύση του λίπους, στη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας και στη διατήρηση της ενέργειας σας σε υψηλά επίπεδα. Δεδομένου ότι είναι άθλημα μεγάλης έντασης, βοηθά την καρδιά σας να αντλεί το αίμα αποτελεσματικότερα.
 • ✔ Αυξάνει τη σωματική δύναμη: Είναι επίσης ένα άθλημα που περιλαμβάνει πολύ προσπάθεια και πολύ κίνηση. Αυτό αυξάνει τη δύναμη των χεριών και των ποδιών σας. Η φύση του αθλήματος έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των οστών και την τόνωση των μυών.
 • ✔ Αυξάνει τον γενικό συντονισμό του σώματος: Είναι πράγματι ένα άθλημα που περιλαμβάνει το συντονισμό ολόκληρου του σώματος. Χρειάζεται να μετακινηθείτε σε ορισμένη θέση, και στη συνέχεια να προσαρμόσετε το πάνω μέρος του σώματος και τα πόδια σας, και να μεταφέρετε το βάρος του σώματός σας, ώστε να χτυπήσετε τη μπάλα με επιτυχία. Αυτό αυξάνει τα αντανακλαστικά σας και σας χαρίζει επιτάχυνση.
 • ✔ Αυξάνει την ευλυγισία: Περιλαμβάνει διαρκή κίνηση που οδηγεί σε ευελιξία και μεγαλύτερη ευκαμψία του σώματός.
 • ✔ Εξαιρετικό για απώλεια βάρους: Το άθλημα είναι ιδανικό για κάποιον που έχει κουραστεί να πηγαίνει στο γυμναστήριο και θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Οι άνδρες μπορεί να κάψουν μέχρι 560 θερμίδες την ώρα, ενώ οι γυναίκες έως 420 θερμίδες την ώρα.
 • Πνευματικά οφέλη
 • ✔ Αναπτύσσει πειθαρχία: Δεν μπορείτε να ασκείστε στο τένις μία φορά το μήνα. Θα πρέπει να ασκείστε τακτικά. Αυτό σας κάνει πιο πειθαρχημένους, στην προσέγγιση του παιχνιδιού.
 • ✔ Σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικών: Η ουσία του παιχνιδιού είναι η ανάγνωση της επόμενης κίνησης του αντιπάλου. Μαθαίνετε πώς να προβλέπετε τις κινήσεις του αντιπάλου και πώς να σχεδιάζετε τις δικές σας. Αυτό είναι κάτι που θα σας βοηθήσει πολύ και στην καθημερινή σας ζωή. Οφέλη στα συναισθήματα ✔ Διδάσκεστε την αθλητική συμπεριφορά: Το τένις σας μαθαίνει να αγωνίζεστε δίκαια με τους αντιπάλους. Σας διδάξει αξίες όπως η ομαδική εργασία, η φιλία, η ανταγωνιστικότητα, κλπ.
 • ✔ Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων: Το τένις είναι το παιχνίδι της Κοινότητας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν πολλά τένις κλαμπ στη γύρω περιοχή. Θα συναντήσετε, θα αλληλεπιδράσετε και θα επικοινωνήσετε με πολλά άτομα στο γήπεδο. Αυτό θα αναπτύξει τις κοινωνικές σας δεξιότητες και θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σας.
 • ✔ Αντιμετωπίζει το άγχος αποτελεσματικά: Το τένις είναι ένα παιχνίδι που θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την σωματική, ψυχική και συναισθηματική πίεση. Το παιχνίδι σας διδάσκει πώς να χειριστείτε το άγχος αποτελεσματικά. Είναι ένα άψογο αγχολυτικό.
 • ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ… ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

mnwall-separator
Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τον Αυγουστο του 2019 οι εργασίες…

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Νο 2

mnwall-separator
Με τη γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου, που θα…

ΧΟΡΗΓΙΑ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

mnwall-separator
Το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και τα μέλη του…