+30 6989 685463

Ιστορικό

Tην 08/05/2007 ιδρύθηκε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μεσσήνης με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος της αντισφαίρισης στην ευρύτερη περιοχή των ορίων του ομώνυμου Δήμου.

Η ίδρυση του Ομίλου ήταν η φυσική εξέλιξη του ενδιαφέροντος που επέδειξαν αρκετοί συμπολίτες μας για το άθλημα της αντισφαίρισης, η οποία εκφράστηκε διά της βούλησης των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου να συστήσουν έναν θεσμοθετημένο φορέα που θα μπορούσε νομιμοποιημένα να οργανώσει, εξελίξει, διατηρήσει και διασφαλίσει στο μέλλον την ανάπτυξη του αθλήματος.

Τα ιδρυτικά μέλη συνεδρίασαν στην 1η Γενική Συνέλευση την 13/02/08 και σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες εξέλεξαν το 1ο Δ.Σ. με πρόεδρο τον κ. Σωκράτη Ζερβάκο και την 1η Ελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου. Αμέσως μετά υποβλήθηκε και η δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην ΔΟΥ Μεσσήνης ως Νομικού Προσώπου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση νομιμοποίησής του απέναντι στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας.

Το Δ.Σ. του Ομίλου Αντισφαίρισης Μεσσήνης στην συνεδρίαση της 12ης Απριλίου 2008 αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τον Δήμο Μεσσήνης την παραχώρηση χρήσης των δύο (2) γηπέδων τένις με τεχνητό χλοοτάπητα που βρίσκονται στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Νικολάου Μεσσήνης, τα οποία προτίθεται να αξιοποιήσει για τις αθλητικές δραστηριότητες των μελών – αθλητών του.

H Αίτηση παραχώρησης έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσσήνης με αριθμό απόφασης 129/2008.

Από το 2009 ο Όμιλος μας είναι επίσημο μέλος τόσο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) όσο και της ΣΤ΄ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Πελοποννήσου.

Η πλήρη νομιμοποίηση του Συλλόγου η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να αρχίσει τις εργασίες του για να επιτελέσει τον βασικό του σκοπό (πρόσληψη εκπαιδευτών αντισφαίρισης, οργάνωση παιδικών τμημάτων, οργάνωση αγώνων μεταξύ των μελών της και με άλλους συλλόγους, κλπ.) απαιτεί σύμφωνα με την Πολιτεία (Ν.2725/1999 περί αθλητικών σωματείων) την εγγραφή του σε Ειδικό Βιβλίο Αναγνώρισης Αθλητικών Σωματείων που τηρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου /Π.Ε Μεσσηνίας ή οποία και επετεύχθη προς τα τέλη του 2011.

Το 2013 κατόπιν προσωπικών ενεργειών του τότε Προέδρου του Σωματείου κ. Ζερβάκου Σωκράτη πραγματοποιήθηκε με δαπάνες του Δήμου και με υποστηρικτή το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλου,  η μετατροπή του όμορου γηπέδου καλαθοσφαίρισης σε αντισφαίρισης στο αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου. Το 3ο γήπεδο αποτελούσε όνειρο για τους φίλους του αθλήματος διότι η αποσυμφόρηση των υπαρχόντων γηπέδων είχε ως επακόλουθο την ανάπτυξη του αθλήματος με την προσέλκυση νέων αθλητών.

Το 2017, με πρόεδρο το κ. Γιάννη (τζό) Λυμπερόπουλο,  στο σωματείο μας, χορηγήθηκε η  ειδική αθλητική αναγνώριση  για το άθλημα της ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ με την ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΑΑ/ΤΑΦ/146367/8633/2976/522 16-6-2017 απόφαση του ΓΓΑ (Υπουργείου Πολιτισμού) & αριθμό μητρώου ΓΓΑ ΦΩ91.

Με δαπάνες του Σωματείου μας επι προεδρίας κ Παναγιώτη Καλογερόπουλου, ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2019 οι εργασίες ανακαίνισης των αθλητικών δαπέδων και ηλεκτροφωτισμού και στα τρία (3) γήπεδα αντισφαίρισης, στο αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου, μετά από επίπονες προσπάθειες των τελευταίων πέντε (5) μηνών, όλων των μελών του Ομίλου μας. Οι υφιστάμενοι πεπαλαιωμένοι ακρυλικοί τάπητες ήταν σε κακή κατάσταση, αποσαθρωμένοι και ελλόχευε κινδύνους για την ασφάλεια των αθλητών, με αποτέλεσμα τα περισσότερα γήπεδα να ήταν ακατάλληλα για χρήση τα τελευταία χρόνια, ενώ οι υπάρχοντες ενεργοβόροι προβολείς παλαιάς τεχνολογίας που δεν παρείχαν τον απαιτούμενο φωτισμό, αντικαταστάθηκαν όλοι, με φωτιστικά σώματα νέα τεχνολογίας LED, εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης, πριν την έναρξη των εργασιών μετακινήθηκαν σε νέα σωστή θέση οι ορθοστάτες του φιλέ για οριοθέτηση του αγωνιστικού χώρου σύμφωνα με τους διεθνής κανόνες, λόγω λάθους αρχικής τοποθέτησης αυτών, ενώ για το κλείσιμο λακκουβών, φθορών και ρύσεων του υπάρχοντος ασφαλτικού δαπέδου, χρησιμοποιήθηκαν κατάλληλα ασφαλτικά υλικά ανάλογης κοκκομετρίας (ψηφίδα , άμμος κλπ).

Το 2020, σχεδιάστηκε και λειτουργεί η ιστοσελίδα μας www.messinitennis.gr. Τόσο η σχεδίαση - κατασκευή  όσο και η λειτουργία - υποστήριξη   είναι προσφορά του μέλους μας  κ. Κωνσταντίνου Μουντζούρη.

Το καλοκαίρι του 2022,  με   Πρόεδρο του Σωματείου μας  τον κ. Παναγιώτη Καλογερόπουλο,  πραγματοποιήθηκε με δαπάνες του Δήμου και με την υποστήριξη του Δήμαρχου Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο και Αντιδήμαρχου Τεχν. Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Καλοφωλιά,  η μετατροπή του όμορου γηπέδου ποδοσφαίρου 8*8,  σε δύο  (2) επιπλέον γήπεδα αντισφαίρισης καθώς και η ανακαίνιση των 3 υπαρχόντων (σύστημα ακρυλικής βαφής σε 5 πλέον γήπεδα).

Τον Ιούλιο του 2022, η Κρίστυ Χριστοπούλου (αθλήτρια του Συλλόγου) επιλέχθηκε στην εθνική ομάδα κοριτσιών Κ12 και εκπροσώπησε τη χώρα μας σε διεθνές τουρνουά στην Μπρέσια της Ιταλίας καταλαμβάνοντας της 3η θέση.

Για το 2022, στο Σωματείο μας έχει εγκριθεί η αίτηση  στο Ηλεκτρονικό Μητρώο της ΓΓΑ και λειτουργεί νόμιμα.

Στόχος για το 2023 με τη βοήθεια του Δήμου Μεσσήνης, η κατασκευή νέων σύγχρονων υποδομών (αποδυτήρια, χώροι αναμονής, γραφεία) ώστε να καταστεί δυνατή η ανάληψη πελοποννησιακών και πανελληνίων πρωταθλημάτων από την Ομοσπονδία.

chef Demetrios Pyliotis

+30 6989 685463

Αθλητικό Κέντρο Αγ. Νικολάου Μεσσήνης

Social Media

Search the website